top of page

Korleder

Helle Thun

- har følgende ensembler

S A G A 

Ensemble BREAKABLE 
 

og hjemmesider
 

www.nordicvoice.dk

www.singing-angel.com

Helle Thun

Helle er sopran, freelancesolist og stemmepædagog med speciale i tidlig vestlig klassisk musik, improvisation og historisk sang med baggrund i den traditionelle svenske folkemusik og nordisk etnisk sang.

 

Fra 1990-1998 var hun bosiddende i Sverige hvor hun tog en uddannelse til Natur- og friluftsvejleder og fik sproget og landskabet helt ind under huden. Her begyndte hun at interessere sig for den smukke traditionelle folkemusik og sang, som viste sig at være nært knyttet til det lokale og regionale landskab. Specielt sætermusikken, som er en af Skandinaviens ældste levende sangtraditioner og som har været praktiseret i samme form i hele norden helt tilbage til vikingetiden og har rødder endnu længere tilbage.

 

Er siden 1998 bofast i Danmark. Hun har gået på Vestervig Kirkemusikskole, studeret musikvidenskab på KU, uddannet sig inden for fysisk teater og skuespil på Nordiska Folkhögskolan og på Institut För Scenkonst. Er privat uddannet opera/klassisk -sanger og sangpædagog ved bl.a. Ib Flemming Hansen, DK, og Dame Emma Kirkby, London.

 

Hendes  sangerkarriere startede på avantgarde scenen, hvor  hun blandt andet arbejdede sammen med Australske komponister og musikere og deltog i internationale projekter. Udover en kunstnerisk karriere som sanger og vokalkunstner, er hun efterspurgt som underviser med stigende succes i at reparere overbelastede stemmer.  

Som fremtrædende traditionsbærer af svensk og nordisk folkemusik, kuraterer hun i historisk sang for museer og formidlingscentre, teatre, kor, teatergrupper og scenekunstnere. F.eks. som vokalkurator for Ålborg Teater da de satte ”Frk. Julie” op i 2011 og skulle bruge ”kulning” i forestillingen. Helle Thun underviser i skandinavisk folkemusik i USA, Canada og hele Skandinavien, og er tilknyttet lærer i verdensmusik-kororganisationen ”Village Harmony” i Vermont, USA.

 

Hun blev i 2009 udpeget til leder af det danske landshold i ”kulning” ved de nordiske mesterskaber og har medvirket i både radio og på TV. I 2014 modtog hun det prestigefyldte spillemands ZORN-mærke i bronze for sine færdigheder i kulningstraditionen. 

Helle Thun dirigerer og synger solo over:

"Vem kan segla"

Village Harmony Alumni choir tour, New England, USA, 2013

Helle Thun med sin egen kulningskomposition:

"kulning over vinden"

 

Optaget i Grundtvigskirken, København, 2011

 

Bagerst: Flyveøvelser med korledern på Valby fælled, København

bottom of page